Barcelona

Tres milions i mig de persones amb targetes de prepagament encara no s'han registrat

Últim dia perquè les persones que tinguin mòbils amb targetes de prepagament es registrin. Si no ho fan, dilluns es quedaran sense línia. Ara mateix hi ha uns tres milions i mig de persones a tot l'Estat que estan pendents de fer aquesta gestió. I aquest fet fa témer a les botigues de telefonia un col·lapse monumental. De fet durant la setmana aquests establiments ja han tingut les primeres cues d'usuaris per registrar-se. Recordem que totes les persones que tenen un telèfon mòbil amb targeta de prepagament han d'anar a qualsevol botiga de telefonia de la seva companyia i facilitar el DNI i la targeta SIM del telèfon. El tràmit és gratuït.

Actualitzat
Alguns establiments han explicat que divendres a la tarda es va col·lapsar el sistema davant l'allau de peticions de registre, amb totes les operadores. Des de Telefònica a Catalunya han reconegut que hi va haver problemes amb el sistema informàtic durant unes hores, però que a l'hora de tancar ja estava resolt. En el cas de Movistar, va afectar unes 40 botigues de Catalunya. Ja han avançat que és possible que aquest dissabte hi torni a haver problemes. De tota manera, han volgut tranquil·litzar els clients dient que ningú es quedarà sense número, i si el sistema no va bé prenen les dades a mà i les entren quan funcioni.

Les companyies de telefonia van demanar una moratòria al govern espanyol perquè ja es temien que hi hauria molta gent que ho deixaria per l'últim moment, i dilluns milions de persones poden tenir problemes perquè hauran perdut la línia. Tot i rebutjar aquesta moratòria en un principi, el govern ha acabat cedint i ha assegurat que els usuaris que no es registrin abans de dilluns podran recuperar el seu número durant sis mesos presentant la documentació necessària.

La mesura d'identificar els propietaris d'una targeta de prepagament l'exigeix la llei de conservació de dades, una normativa que es va crear arran dels atemptats terrortistes de l'11 de març a Madrid, ja que les investigacions policials van determinar que els terroristes es comunicaven amb aquests telèfons.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut