Barcelona

El jutge embarga el sou i el pis dels pares dels dos menors condemnats per la mort de Maores

El Jutjat de Menors que va condemnar dos menors per l'assassinat de la seva companya de classe el 2008 a Ripollet ha ordenat l'embargament del sou i del pis dels seus pares. Els considera responsables civils. La defensa ha recorregut contra la decisió perquè considera que l'embargament s'ha fet malament.

Actualitzat
L'advocada d'un dels acusats afirma que s'ha embargat el subsidi d'atur a la mare d'un dels menors, qüestió que la llei no preveu. A més, s'ha embargat el sou del pare de cop, quan el procediment habitual és fer-ho de manera progressiva. La mateixa empresa de l'home ha assegurat que li mantindran el salari mínim interprofessional, encara que l'acta judicial no ho específica.

El jutge va considerar un dels dos menors com l'autor material de la mort de la noia i el va condemnar a cinc anys d'internament en un centre juvenil i tres de llibertat vigilada. L'altre jove va ser acusat de col·laborador necessari i va rebre una pena de quatre anys i nou mesos d'internament i tres anys de llibertat vigilada.

Els fets van tenir lloc el novembre del 2008 a Ripollet, quan els dos nois tenien 14 i 15 anys. A banda de les condemnes, els dos nois han d'indemnitzar la família de la víctima amb 525.000 euros. Els advocats dels dos acusats van presentar un recurs a l'Audiència Nacional, que s'hi ha de pronunciar els pròxims dies.

Anar al contingut