Roquetes

Lear podria tancar la fàbrica de Roquetes i deixar 520 treballadors al carrer

Preocupació a Roquetes pel possible tancament de l'empresa Lear. La factoria, especialitzada en components de l'automòbil, ja va presentar al maig un expedient de regulació d'ocupació temporal que va afectar 520 treballadors del Baix Ebre, i ara es tem que aquest expedient es converteixi en definitiu i que mig miler de persones es quedin al carrer. Als sindicats encara no els han informat oficialment de la decisió de tancar, però ja ho donen per fet després que la direcció els ha convocat dilluns a una reunió per parlar del futur de la planta.

Actualitzat
La factoria de Roquetes podria estar activa fins a finals d'any o principis del 2010. Les comandes que quedin pendents es podrien traslladar després a una altra planta del grup, a Hongria. Aquestes regulacions de plantilla no afecten, de moment, els més de mil treballadors de la fàbrica que Lear té a Valls.

Lear ja va tancar el 2002 la fàbrica de Cervera, on 1.200 treballadors es van quedar a l'atur. Va ser un dels primers casos importants de deslocalització a Catalunya.

Anar al contingut