Sabadell

Mor un nen de 9 anys en cedir la banqueta del camp de futbol on jugava

Un nen de nou anys va morir divendres a Sabadell en caure-li al damunt una banqueta coberta del nou camp de futbol de Can Rull, que en uns dies havia d'inaugurar-se. Els fets van passar cap a les nou del vespre, quan la víctima i dos nens més es van penjar d'una de les banquetes, que va acabar cedint a sobre dels menors. En el moment dels fets l'estructura, que podia anar amb rodes, col·locada sobre el terra o fixada, tenia rodes, però s'havia decidit collar-la a terra en uns dies. L'Ajuntament, que ha facilitat ajuda psicològica a familiars i amics, considera que l'ús que li estaven donant els nens no era l'adequat.

Actualitzat
La ciutat de Sabadell i especialment totes aquelles persones vinculades al Club de Futbol Unió Can Rull s'han despertat commocionats per la tràgica mort del jugador de l'equip benjamí de l'entitat. La família de la víctima estava molt vinculada al club. El seu pare n'és vicepresident i dos germans més grans, d'11 i 14 anys, també hi juguen. El president del club, Carlos Murciano, ha aportat una mica de llum de com van passar els fets.

Els nens, la víctima i dos companys seus, explica Murciano, estaven jugant amb les pilotes de futbol, pujant a les banquetes i balancejant-se quan una d'aquestes banquetes, que és nova de trinca i encara no estava collada, va cedir i va caure cap endavant. Dos dels nois van poder esquivar-la i sortir corrents, però a un tercer li va colpejar el cap i va quedar atrapat a sota molt malferit. Fonts de l'Ajuntament de Sabadell han afegit que durant més de vint minuts es va intentar reanimar el nen i que se'l varen endur en estat molt greu al Parc Hospitalari Taulí, on ja va arribar mort.

Murciano ha atribuït la tragèdia a la fatalitat quan se li ha demanat si la desgràcia es podria haver evitat. El president de la Unió Can Rull ha explicat que el camp estava sent transformat en un camp de gespa artificial. Gairebé tot estava a punt per a la inauguració, però les banquetes encara no s'havien collat a terra. Murciano afegeix que "estava tot a punt, els daus de formigó ja hi eren, però ha faltat temps per collar-ho, qüestió de dies".

La inauguració del nou camp de futbol, prevista inicialment pel 12 d'octubre, s'ha ajornat de manera indefinida. Murciano diu que esperaran que "tot s'hagi calmat" i després es parlarà amb els pares per si volen fer un acte d'homenatge o alguna altra cosa.

El funeral pel menor serà dilluns al matí, a l'església de Sant Fèlix.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut