Barcelona

El cost de la reparació de l'orgue del Palau de la Música hauria estat inferior al declarat

La reparació de l'orgue del Palau de la Música, pagada a partir d'aportacions voluntàries, va tenir un cost inferior al que es va declarar. Segons ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" l'encarregat dels treballs, Gerhard Grenzing, la diferència estaria al voltant dels 126.000 euros, ja que a ell li consten 758.000 euros en total, mentre que Fèlix Millet en va fer constar a la comptabilitat 884.000.

Actualitzat
La reparació es va pagar amb donacions de voluntaris, ja que l'11 de març del 2003 Fèlix Millet va presentar en una roda de premsa la campanya de captació de fons populars que aleshores posava en marxa el Palau per sufragar la restauració de l'orgue: s'oferia apadrinar els 3.772 tubs de l'instrument als particulars que fessin aportacions de 50 euros. A les empreses se'ls proposava de fer donacions més elevades, de 1.000 o de 10.000 euros.

Es tracta d'una singular forma de finançament que, de fet, és habitual en aquesta institució, perquè la mateixa construcció del Palau de la Música l'any 1905 es va fer per subscripció popular. En aquell moment, Millet va dir públicament que la reparació de l'orgue costava 884.000 euros. L'expresident de la fundació va concretar que comptaven recaptar uns 480.000 euros, una mica més de la meitat del cost de la reparació, a través de la campanya d'apadrinament popular, i que Bancaixa també hi col·laborava posant-hi 240.000 euros.

Per agrair simbòlicament les contribucions, el nom dels padrins es feia constar en un panell commemoratiu que s'encarregava de dissenyar l'arquitecte Òscar Tusquets.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut