Barcelona

El govern es presentarà en la causa contra Millet i li demana la Creu de Sant Jordi

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha anunciat que la Generalitat es presentarà en la causa oberta contra l'expresident del Patronat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Fèlix Millet. També ha anunciat que la Generalitat li demana que torni la Creu de Sant Jordi que li va ser atorgada el 1999. En la roda de premsa posterior a la reunió del govern català, Castells ha relativitzat l'informe de la Sindicatura de Comptes del 2002, perquè, segons ha dit, "les irregularitats detectades no permetien pensar en tot això". El conseller Castells ha recordat que la mateixa Sindicatura "no va fer un seguiment" ni va prosseguir amb les seves investigacions.

Actualitzat
Aquest informe ha adquirit una especial rellevància després que l'expresident del Patronat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música va confessar haver desviat per al seu benefici personal almenys 3,3 milions d'euros, que va destinar, entre altres coses, a reformar immobles de la seva propietat i a pagar viatges a la seva família.

En tot cas, Castells ha afirmat que la Generalitat vol que "la justícia actuï amb totes les seves conseqüències", amb l'objectiu de preservar una "institució que és de tothom", per la seva simbologia i valor artístic. Castells ha assegurat que la Generalitat avançarà l'auditoria d'aquest any del Consorci del Palau de la Música, entitat que, com va fer ahir el president català, ha recordat que és privada.

La Generalitat es presentarà en la causa

El conseller d'Economia ha confirmat que la Generalitat "es presentarà" en la causa oberta contra Millet, a qui ha demanat que torni la Creu de Sant Jordi que li va ser atorgada el juliol del 1999. La Generalitat no en pot forçar la devolució, ja que la normativa que regeix per a aquestes distincions no ho preveu. Si Millet es nega a tornar el guardó, el govern es veuria obligat a modificar la llei per prendre-li.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut