Barcelona

Les auditories del Palau ja alertaven de possibles irregularitats als comptes de la institució

Les auditories fetes a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música entre els anys 2005-2008, a les quals hi ha tingut accés Catalunya Ràdio, advertien que hi podria haver despeses no comptabilitzades derivades de possibles inspeccions d'Hisenda i de la Seguretat Social. Els experts consideren que una informació com aquesta en una auditoria fa aixecar les alertes sobre l'estat dels comptes.

Actualitzat
Catalunya Ràdio ha tingut accés a les auditories fetes entre els anys 2005 i 2008 a la fundació que gestiona el Palau de la Música. L'auditor de l'empresa Gabinet Tècnic d'Auditoria i Consultoria assegura en els documents que la Fundació podria fer front a possibles inspeccions de tots els impostos i cotitzacions de la Seguretat Social per tots els exercicis no prescrits a excepció de l'impost de societats.

En les auditories hi consta un paràgraf, amb un llenguatge molt tècnic, on l'auditor explica que existeix "passiu contingent" que podria fer alterar els comptes anuals de la Fundació. Les auditories donen per bones i correctes la resta de comptes de la institució. Emílio Álvarez, president dels economistes-auditors de Catalunya, ha explicat a Catalunya Ràdio que un advertiment com aquest hauria d'haver encès les alarmes.

Per la seva banda, l'exregidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Ferran Mascarell, ha afirmat a "El matí de Catalunya Ràdio" que, quan la Sindicatura de Comptes va elaborar fa set anys un informe sobre les irregularitats del Palau de la Música, no es tenia la percepció que alguna cosa anés malament.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut