Barcelona

L'exadministrador del Palau de la Música també confessa l'estafa milionària

Dia de confessions al Palau de la Música. Primer ha estat l'expresident de la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música, Fèlix Millet, el que ha confessat haver-se quedat 3,3 milions de la institució, en una carta que ha remès al jutjat i que han publicat diversos mitjans de comunicació. Ara se l'hi ha afegit el seu número dos, l'exdirector administratiu de la institució, Jordi Montull, que també ha confessat haver desviat fons en benefici propi i haver falsejat factures per ocultar el frau. Com Millet, Montull es declara penedit i assegura que ha tornat part dels diners, concretament 200.000 euros que van servir per pagar viatges per a ell i la seva família.

Actualitzat
En una carta remesa al jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Jordi Montull ha secundat la versió de Fèlix Millet, segons les quals ells dos són les dues úniques persones de la institució que estaven al corrent del frau.

Montull hi explica que, durant la inspecció d'Hisenda del febrer de 2008, van falsejar factures per enganyar l'administració, que els reclamava justificants de diverses sortides de diners en efectiu referents al 2003. La fiscalia investiga el desviament de 2,3 milions dels fons del Palau entre els anys 2003 i 2004.

L'exdirector administratiu assegura que van recórrer a diverses empreses perquè els facilitessin factures datades del 2003 per fer front a la visita sorpresa dels inspectors. També manté que la seva filla, que treballava de comptable al Palau, i també la seva dona, que s'havia beneficiat de viatges pagats amb fons de la Fundació, desconeixien la procedència dels diners.

La investigació es va fer pública el 23 de juliol, quan els Mossos d'Esquadra van escorcollar durant 10 hores el Palau. Arran de la causa, Fèlix Millet va dimitir després d'haver estat 30 anys al capdavant de la institució.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut