La Maddalena

Berlusconi es disculpa pel seu comentari sobre el "govern massa rosa" de Zapatero

El president del govern italià, Silvio Berlusconi, ha assegurat que van mal interpretar els seus comentaris que titllaven de "massa rosa" el govern espanyol paritari designat pel president Zapatero. Berlusconi ha assegurat que ho va dir "amb ironia" i que la premsa "com sempre" ho va capgirar. Il Cavaliere ha insistit: "Ho vaig dir com ho faig normalment, amb ironia", i ha apuntat que el seu comentari també amagava "admiració". Després de les últimes eleccions generals espanyoles, Berlusconi va considerar "massa rosa" el nou govern espanyol i va advertir a Zapatero que tindria problemes amb tantes dones en el seu gabinet.

Actualitzat
Berlusconi s'ha dirigit a la ministra de Defensa, Carme Chacón, a la illa de La Maddalena, abans de la cimera bilateral entre els dos països per assegurar que el seu comentari sobre el govern paritari espanyol va ser fet amb "ironia".

El president del govern italià ha subratllat que va ser la premsa la que "com sempre" va canviar el significat de les seves paraules. I no només això, sinó que ha dit que la seva reflexió contenia "admiració".

Les declaracions a les quals s'ha referit Berlusconi són les que va fer després de les últimes eleccions generals espanyoles. Aleshores, després que Zapatero escollís un govern format per una meitat d'homes i l'altra de dones, va dir que el president espanyol ho tindria complicat amb tantes ministres.

Les afirmacions de Berlusconi van provocar la reacció del món polític espanyol, entre les quals la de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que va afirmar que aquest "és el segle de les dones".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut