Barcelona

ICV farà una protesta simbòlica per l'actuació de la cantant israeliana Noa als actes de la Diada

L'actuació de la cantant israeliana Noa en els actes oficials de la Diada al Parc de la Ciutadella de Barcelona és motiu de polèmica. Iniciativa, un dels socis de govern, ha anunciat farà una protesta simbòlica contra la cantant. Els ecosocialistes no veuen bé que participi en un acte on es vol ressaltar el diàleg al Mediterrani, ja que diuen que Noa va donar suport als bombardejos de Gaza el desembre passat.

Actualitzat
Un distintiu palestí com a símbol de solidaritat amb aquest poble farà palès el descontentament dels membres d'ICV que assistiran a l'acte amb motiu de l'Onze de Setembre per l'actuació de Noa, que ha estat convidada a l'acte per interpretar "El cant dels ocells" acompanyada per l'orquestra àrab de Barcelona.

Ho ha explicat la portaveu parlamentària Dolors Camats: "Sentim molt respecte per la Diada, creiem que és un acte ben pensat i és oportú dedicar-lo a la Mediterrània, però la persona que ha de portar aquest missatge de pau i justícia justificava els bombardejos del mes de gener."

La decisió d'IVC de fer aquesta protesta simbòlica arriba després que l'ambaixada d'Israel mantingués fa uns mesos un agre enfrontament amb el conseller d'Interior i Relacions d'Institucionals, Joan Saura, pel tracte del govern als actes de commemoració de l'Holocaust.

Es dóna el cas, a més, que el coordinador general d'EUiA i secretari tercer de la mesa del Parlament, Jordi Miralles, ha participat en tots els preparatius de l'acte de la Ciutadella i la portaveu d'Iniciativa, Dolors Camats, no ha aclarit si també participarà en la protesta simbòlica.

La plataforma Aturem la Guerra també ha anunciat una protesta pacífica i silenciosa per l'actuació de la cantant, al mateix Parc de la Ciutadella.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut