Barcelona

El CGPJ manté que el retard en la sentència de l'Estatut no és per raons polítiques

El vocal del Consell General del Poder Judicial Carles Cruz atribueix el retard de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut a la sobrecàrrega de feina i el desvincula de raons polítiques. En declaracions a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació, Cruz ha proposat una reforma perquè només els casos més transcendents arribin a l'alt tribunal.

Actualitzat
Pel que fa a la denúncia del PP sobre les escoltes il·legals a dirigents del seu partit, Cruz espera que quedi en una picabaralla política d'estiu. També es mostra disposat a estudiar qualsevol fórmula que augmenti la independència de la fiscalia general de l'estat.

La sentència més complexa

El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, també s'ha referit aquest diumenge al retard de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, que ha avançat que serà la més complexa de la història. Tot i que ha reconegut que els tres anys que fa que s'espera són un període llarg, ha recordat que moltes altres lleis estan pendents de la resolució del tribunal des de fa sis o set anys.

Caamaño ha recordat que des que l'Estatut va entrar en vigor no ha passat res excepcional i que altres estatuts són pràcticament iguals que el català.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut