Barcelona

Els dos menors condemnats pel crim de Ripollet surten en llibertat vigilada

Han quedat en llibertat els dos menors condemnats per haver matat la seva companya d'institut el mes de novembre passat. Així ho ha confirmat l'advocada d'un dels dos nois, Carmen Gómez. La fiscalia ha decidit que els dos joves tindran l'obligació de presentar-se cada 15 dies davant el fiscal de menors. Aquest règim serà vigent fins que la sentència sigui ferma. Recordem que ahir el jutjat número 3 de Barcelona va decretar la llibertat vigilada per als dos nois fins que s'emeti la sentència. Fins ara, els menors eren en un centre d'internament. Ara, tornaran a casa dels seus pares.

Actualitzat
Fa deu dies els responsables del crim de Ripollet van ser condemnats a penes de fins a cinc anys d'internament i a pagar una multa conjunta de 525.000 euros per un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament. Però aquesta sentència no és ferma, perquè hi ha un recurs en contra, i quan la sentència no és definitiva, la llei del menor no permet que es trobin internats més de nou mesos.

És per això que el jutge, en una vista feta just abans que es compleixi aquest període, ha decidit que els dos menors surtin en llibertat. Tot i això, i a petició de la fiscalia, el jutge ha establert una sèrie de restriccions. Els nois no podran acostar-se a l'entorn de la víctima i només podran sortir de casa durant una hora al dia i sempre amb autorització judicial. A més, s'hauran de presentar al jutjat cada quinze dies i estaran sota la supervisió d'un educador.

Sergio, de 15 anys i de qui la víctima sembla que estava enamorada, va ser declarat autor material i condemnat a cinc anys d'internament i tres anys de llibertat vigilada, la màxima pena per a la seva edat. Per la seva banda, Luis, de 14 anys, va ser considerat cooperador necessari i condemnat a quatre anys i nou mesos d'internament i tres anys de llibertat vigilada.

La sentència per l'assassinat de la noia de 14 anys, que va ser apallissada i degollada en un descampat del barri de Can Mas, la castanyada de l'any passat, va ser considerada exemplar per la Fiscalia de Menors.
Anar al contingut