Barcelona

Protecció Civil rebaixa el nivell d'alerta per risc d'incendi i retira les restriccions per accedir a la muntanya

La suavització de la temperatura ha permès que Protecció Civil rebaixi el nivell d'alerta per risc d'incendis i aixequi les restriccions d'accés a les muntanyes que s'havien imposat aquests darrers dies. Tot i això, el risc d'incendis continua sent elevat a bona part del territori, sobretot a les comarques gironines, l'alt Pirineu, les comarques de la Catalunya central i les terres de Ponent.

Actualitzat
Els termòmetres han estat més benvolents aquest dissabte després d'uns quants dies de temperatures extremes. Això ha fet que el Departament de Medi Ambient de la Generalitat hagi decidit passar del nivell 3 de risc d'incendis al 2. Aquest fet vol dir que s'ha passat del risc extrem al risc molt alt o alt que es cali foc.

Aquest nivell permet aixecar les restriccions per accedir a muntanyes fins ara tancades com les de Prades, les Gavarres o la serra del Montsant, però, en canvi, manté l'anul·lació de les autoritzacions per encendre focs.

Tot i que s'hagi rebaixat el nivell d'alerta, Protecció Civil aconsella continuar amb les precaucions. Mentrestant, els bombers segueixen treballant per extingir els incendis d'Horta de Sant Joan i de la comarca de l'Anoia. Tots dos focs estan controlats.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut