Barcelona

Condemnats a penes de fins a cinc anys els menors autors del crim de Ripollet

Els dos menors acusats d'haver assassinat el mes de novembre passat una companya de classe a Ripollet han estat condemnats a penes de fins a cinc anys d'internament i una multa conjunta de 525.000 euros per un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament. Sergio, de 15 anys i de qui la víctima sembla que estava enamorada, ha estat declarat autor material del crim i condemnat a cinc anys d'internament i tres anys de llibertat vigilada, la màxima pena per a la seva edat i la que havia sol·licitat la fiscalia. L'altre menor, Luis, de 14 anys, ha estat declarat cooperador necessari i ha estat condemnat a quatre anys i nou mesos d'internament i tres anys de llibertat vigilada.

Actualitzat
També la indemnització per a la família de la víctima, María Dolores, coneguda com a Maores, s'ha elevat a 525.000 euros, pagament que assumiran les famílies dels condemnats com a responsables civils dels dos menors. El crim de Maores, que va commocionar la població de Ripollet per la seva brutalitat i la curta edat dels presumptes autors, va ocórrer la nit del passat 1 de novembre en un descampat del barri Can Mas de la població pròxim a la casa de la víctima, on els dos menors condemnats havien passat a recollir-la.

La víctima, de 14 anys, va morir dessagnada a conseqüència d'una ganivetada al coll, encara que el cos patia altres ferides d'arma blanca i diversos cops. El judici es va celebrar al jutjat de menors número 3 de Barcelona, en la recent estrenada Ciutat de la Justícia, a porta tancada per protegir la intimitat de l'entorn de la víctima i dels nombrosos testimonis menors d'edat que van acudir a declarar, molts d'ells companys d'escola dels condemnats.
Anar al contingut