Barcelona

Llibertat provisional i sota fiança per a l'activista Enric Duran

L'Audiència de Barcelona ha deixat en llibertat provisional sota fiança de 50.000 euros Enric Duran, que presumptament va estafar mig milió d'euros a diversos bancs per demostrar el seu desacord amb l'actual sistema financer mundial. El jutge li ha permès eludir la presó perquè considera que no hi ha risc de fugida. Això sí, ara l'activista, conegut com el "Robin Hood dels bancs" haurà de comparèixer setmanalment al jutjat i a més li han retingut el passaport.

Actualitzat
Enric Duran està en presó preventiva des del 19 de març d'aquest any. El jove activista està acusat de diversos delictes d'estafa i falsedat documental per haver enganyat presumptament 39 bancs que li van concedir 492.000 euros en diferents crèdits personals i a través d'una empresa fictícia.

Segons l'atestat policial, les entitats financeres suposadament estafades són una vintena, però només quatre han expressat la seva intenció d'exercir l'acusació particular en la causa contra l'activista.

Amb els diners prestats pels bancs, Enric Duran va publicar el setembre del 2008 la revista "Crisi", en la qual donava a conèixer la seva estafa.

El Robin Hood dels bancs


En la seva declaració davant del jutge instructor, el "Robin Hood dels bancs" va dir que havia destinat els diners defraudats a editar dues publicacions i a diferents moviments socials, sense especificar quins.

Recordem que els Mossos el van detenir al mes de març a la Universitat de Barcelona, on l'activista havia anat per donar suport als estudiants tancats en protesta pel Pla Bolonya.
Anar al contingut