Milà

L'advocat David Mills va mentir per garantir la impunitat a Berlusconi

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, torna a ser protagonista d'una polèmica. "Il Cavaliere" va quedar absolt en dos processos que investigaven el suposat pagament de comissions a funcionaris i el falsejament dels comptes d'una societat de seva propietat. L'advocat David Mills va ser condemnat a quatre anys i mig de presó per falsejar el seu testimoni en benefici del primer ministre. El Tribunal de Milà ha fet pública la sentència. Argumenta que l'objectiu de Mills era garantir la impunitat a Berlusconi i protegir els seus interessos econòmics i les seves empreses. A canvi, Mills hauria rebut 580.000 euros.

Actualitzat
Després de fer-se pública la decisió judicial, el primer ministre, Silvio Berlusconi, ha assegurat que donarà explicacions davant del Parlament italià.

Els jutges consideren que l'advocat britànic David Mills va mentir en dos processos en què Berlusconi va quedar absolt. Al novembre del 1997, el lletrat va declarar en el judici pel suposat pagament de comissions a funcionaris del Ministeri de Finances a canvi que la financera Finivest, propietat de la família Berlusconi, tingués un tracte fiscal favorable.

El segon judici va ser el 1998. Finivest era sospitosa d'haver creat una empresa fictícia, All Iberian, i d'haver falsejat els seus comptes per finançar il·legalment diversos partits polítics.

David Mills va defensar la innocència de Berlusconi i va assegurar que no havia intentat subornar-lo. Segons el Tribunal de Milà, Mills va rebre de Finivest 580.000 dòlars a canvi que protegís la impunitat d'"Il Cavaliere" i les seves empreses.


Anar al contingut