Roma

La dona de Berlusconi comença els tràmits de divorci cansada de les sortides de to del primer ministre italià

La dona de Silvio Berlusconi, Veronica Lario, ha començat els tràmits de divorci, segons recullen les portades de la premsa italiana. L'anunci arriba després que Veronica Lario va criticar públicament el seu marit perquè va situar dones sense cap mèrit polític a les llistes per a les eleccions europees. Els principals diaris italians donen per fet que la decisió de la dona de Berlusconi és ferma, i expliquen que Veronica Lario ha contractat una advocada per accelerar al màxim el procés de separació. En unes declaracions a la premsa, la dona de Berlusconi assenyala que vol separar-se fugint de l'atenció mediàtica, sense estridències.

Actualitzat
L'inici de la fi del matrimoni Berlusconi-Lario va ser quan el 28 d'abril Lario va llegir a "La Repubblica" que Berlusconi havia anat al poble de Casoria, al sud d'Itàlia, on se celebraven els 18 anys de Noemi Letizia, una jove que somia fer carrera televisiva i que -segons el diari- hauria lliurat el seu àlbum fotogràfic al primer ministre.

La noia, que s'adreçava a Berlusconi fent servir la paraula "papi", va dir als periodistes que el coneixia des de feia temps i que anava a veure'l a Milà i a Roma perquè "el pobre" no podia visitar-la sempre a Nàpols. Berlusconi li va dur com a regal un collaret d'or amb un brillant, assenyala "La Repubblica".

En les mateixes dates, a Roma va esclatar la polèmica sobre la inclusió de dones del món de l'espectacle, entre elles alguna participant en concursos televisius, a les llistes per a les eleccions europees del Poble de la Llibertat (PDL).

Veronica Lario va respondre que fer una candidatura amb dones boniques a les llistes del partit era una "vergonya" per a "diversió de l'emperador" i que ofenia "la credibilitat de totes" les dones.

L'endemà, Berlusconi, de 72 anys, va decidir retirar la gran majoria de joves i belles dones que pensava incloure en les llistes del seu partit.  "La senyora s'ha deixat enganyar pels diaris de l'esquerra. Ho sento", va dir.

El 2007, Lario va viure un altre desagradable episodi quan el seu marit va dir en un sopar a l'ara ministra Maria Carfagna: "Si no estigués casat, em casaria amb tu", i Lario va respondre, en una carta enviada a "La Repubblica", que aquestes declaracions danyaven la seva dignitat.

Lario, nascuda a Bolonya i actriu de cinema i teatre d'escàs èxit, es va retirar de l'escena quan va conèixer Berlusconi, que ja era un gran empresari, i es va casar amb ell el 1990 en unes noces que van ser tot un esdeveniment social.

Berlusconi ja s'havia casat el 1965 amb Carla Elvira Dall'Oglio, amb qui va tenir dos fills.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut