Barcelona

Joan Carretero decideix abandonar ERC després que l'han suspès de militància

Joan Carretero s'ha donat de baixa com a militant d'Esquerra Republicana després de saber que la direcció del partit li ha obert un expedient disciplinari i que l'ha suspès de militància temporalment. L'executiva d'ERC ha pres aquesta decisió després que el líder del sector crític Reagrupament.cat es va negar a donar explicacions sobre la seva proposta de creació d'una candidatura independentista per a les eleccions al Parlament del 2010.

Actualitzat
Des del web de Reagrupament.cat s'ha anunciat que el seu líder, Joan Carretero, es dóna de baixa com a militant d'Esquerra Republicana.

Carretero ha reaccionat així davant la decisió de la direcció del partit de suspendre'l cautelarment de militància i en haver-li obert un expedient disciplinari després de la publicació d'un article. El líder del corrent crític d'ERC hi plantejava impulsar una candidatura independentista de cara a les pròximes eleccions catalanes, un fet que ha "perjudicat greument" la imatge del partit, asseguren.

L'executiva d'Esquerra també justifica aquesta "suspensió preventiva" pel fet que Carretero va rebutjar reunir-se amb el secretari general del partit, Joan Ridao, per donar explicacions sobre l'article.

La notícia arriba el mateix dia que Jaume Renyer, antic candidat del sector crític Esquerra Independentista, ha anunciat que deixa el partit per donar ple suport a Joan Carretero.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut