Barcelona

Montilla demana confiança i diu que quan el govern pacti el finançament serà perquè és un bon acord

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat que en els pròxims dies hi podria haver novetats significatives sobre finançament i ha demanat la confiança i l'aval del seu partit en l'"hora decisiva" de pactar-lo. Montilla, que ha assegurat que quan el govern pacti el finançament serà perquè és un bon acord, ha fet aquestes declaracions durant un acte del PSC on s'han valorat els dos anys de govern.

Actualitzat
Montilla ha reunit uns 3.000 militants del partit en un acte amb l'eslògan "Fets. President Montilla" per reivindicar la seva obra de govern al capdavant de la Generalitat en un moment decisiu per al PSC, que afronta la recta final de la negociació del finançament autonòmic.

Per apuntalar el lideratge de Montilla al capdavant del partit i del govern, en el míting hi han participat els quatre caps de llista de la formació en cadascun dels àmbits institucionals: el mateix Montilla; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; la ministra de Defensa, Carme Chacón, i el cartell electoral de les europees, Maria Badia, que han lloat el paper del líder autonòmic i primer secretari del PSC.

En aquest context, i després d'enumerar una llarga llista de qüestions referides a la seva obra de govern, Montilla s'ha dirigit al partit i ha advertit: "Ara hem arribat a l'hora definitiva". Ha recordat la seva fermesa i la del conseller d'Economia, Antoni Castells, i ha demanat, com la ministra Carme Chacón, "paciència" i "uns dies més de discreció i de treball dur per aconseguir el que Catalunya reclama i necessita per continuar liderant el progrés econòmic i social d'Espanya".

"Hem dit no quan calia dir no"

Després d'una setmana de contactes intensos amb el govern espanyol, Montilla creu arribada l'hora de "passar de les paraules als fets" i ha demanat "confiança en el govern de Catalunya". "Hem dit no quan calia dir no, i no acceptarem acords a la baixa com havien fet altres, però també us demano confiança quan el govern digui que sí, perquè no tingueu cap dubte que quan el govern dirà que sí serà quan hi haurà un bon acord", ha afegit.

En aquest sentit, Montilla ha rebutjat "lliçons" de CiU perquè, ha dit, "si ens conforméssim amb acords com el del 2001 (entre PP i CiU), fa temps que el tindríem" i "podríem dir que hem aconseguit cinc o sis vegades més que Artur Mas". "Però no ho hem fet perquè no acceptarem res que no sigui just, el que ens correspon", ha explicat Montilla, que ha convidat el seu partit a rebutjar "lliçons" de CiU, "dels que no van saber negociar" el 2001 un model que ara demanen revisar.

Traspassos de beques, Rodalies i gestió aeroportuària

Montilla ha traslladat, a més, la confiança que "aquesta serà la legislatura en què es farà realitat allò pel qual el nostre país fa molt de temps que lluita": traspassos com el de les beques, el servei de Rodalies, un nou sistema de gestió aeroportuària, i "per descomptat, aquesta serà la legislatura del nou sistema de finançament", ha augurat. Tot i això, Montilla continua defensant que cal "fermesa" en la negociació amb el govern espanyol: "Hi ha qui ens demana que ens plantem quan fa mesos que ja ens hem plantat". "Si no ens haguéssim plantat ja tindríem un mal acord signat fa temps, i això és el que no acceptarem", ha emfatitzat davant els aplaudiments dels militants.
Anar al contingut