Somàlia

Els pirates somalis demanen la retirada de la fragata nord-americana per alliberar al capità

Els pirates somalis que mantenen segrestat el capità Richard Phillips han demanat la retirada del vaixell de guerra nord-americà que els segueix i el pagament d'un rescat. El capità segrestat es troba en un bot salvavides que s'ha quedat sense gasolina enmig de l'oceà Índic, segons ha informat la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton. L'FBI ha anunciat que participarà en les negociacions per alliberar el capità. De moment, el vaixell nord-americà alliberat es dirigeix cap al port de Mombasa, a Kènia, escortat per una fragata de l'armada dels Estats Units.

Actualitzat
Els pirates somalis mantenen segrestat en un bot salvavides Richard Phillips, capità del vaixell de càrrega nord-americà "Maersk Alabama". Els segrestadors han dit que "tenen dues condicions" i que "si els nord-americans no les accepten, els nostres companys mataran el capità".

Els pirates han fet arribar aquest missatge per telèfon a l'agència EFE des de la costa de Somàlia a través d'un dels seus còmplices, que no s'ha volgut identificar i que es manté en contacte amb ells per mitjà d'un telèfon via satèl·lit.
Anar al contingut