Estrasburg

La policia dissol amb contundència la manifestació dels anti-OTAN, que s'ha convertit en una batalla campal

Les forces de seguretat han dispersat amb tota la seva força la manifestació contra la cimera de l'OTAN aquesta tarda a Estrasburg. Edificis cremats, com aquest hotel, actes de vandalisme, enfrontaments amb la policia i una desena de ferits és el balanç de l'escalada de violència que s'ha desfermat entre els agents i els manifestants, dels greus enfrontaments entre manifestants i policia que han acabat amb desenes de ferits i detinguts. Milers de persones, deu mil segons la policia d'Estrasburg, i trenta mil, segons els organitzadors, han participat a la marxa. Les forces antidisturbis han respost als violents amb gasos lacrimògens. S'han fet una trentena de detencions.

Actualitzat
En el marc dels aldarulls s'ha incendiat un hotel de la cadena Ibis situat als afores d'Estrasburg, per causes que encara es desconeixen. Una versió és que el foc s'ha encès a causa d'un dels coets llançats pels helicòpters francesos per dispersar els manifestants. La policia, en canvi, sosté que han estat els manifestants els que han incendiat l'hotel de sis plantes amb còctels Molotov.

Allí, diversos grups de radicals, vestits de negre i amb el rostre cobert, han arrasat una oficina de Correus, una farmàcia i una estació de servei Elf, que també han saquejat i han deixat sense existències. Han incendiat també l'oficina de duanes de l'antic lloc fronterer, i han provocat dos grans columnes de fum que aquesta tarda poden albirar-se des de qualsevol punt de la ciutat.

La tensió dels darrers dies ha derivat en una batalla campal en què la policia ha llançat gasos lacrimògens i ha ruixat amb canons d'aigua els manifestants. Els nous enfrontaments han causat nous ferits de diversa consideració i s'haurien practicat una trentena de detencions que se sumarien als 400 detinguts que hi ha hagut durant els tres dies consecutius d'aldarulls.

Al final els manifestants s'han hagut de dispersar en diferents fronts per fer front a la contundència de la repressió policial. És el tercer dia consecutiu d'aldarulls entre els cossos de seguretat i els activistes altermundialistes a Estrasburg.

Els primers aldarulls del dia han arribat aquest dissabte al matí.  Els manifestants anti-OTAN han protestat mentre els líders de l'Aliança Atlàntica creuaven el pont d'Europa en un acte simbòlic abans de reprendre la reunió. Les protestes també s'han fet des de l'aigua i la policia ha interceptat els activistes ja en aigües del Rin.

Mentrestant, els líders de l'Aliança Atlàntica han continuat la seva agenda de reunions i han escollit el nou secretari general de la OTAN.






.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut