Barcelona

Milers de persones mobilitzades per CCOO i la UGT es manifesten al centre de Barcelona amb el lema "Plantem cara a la crisi"

Milers de persones, 50.000 segons els organitzadors i 12.000 segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat pels carrers del centre de Barcelona convocades pels sindicats Comissions Obreres i UGT per "plantar cara" a la crisi. Amb aquesta mobilització, també han volgut expressar el seu malestar per les mesures que han posat en marxa els governs espanyol i català, unes mesures que consideren "insuficients" per afrontar la situació. A la manifestació s'han adherit representants de la majoria de partits polítics i més de 125 entitats i associacions sindicals, socials i culturals.

Actualitzat
La manifestació ha començat a Via Laietana, a l'altura de la Catedral, i ha acabat davant la delegació del govern espanyol, a Pla de Palau, on s'ha llegit un manifest.

Els sindicats han acusat els governs espanyol i català d'haver promogut unes mesures contra la crisi "insuficients, parcials" i que "han arribat amb retard". El text, consensuat per CCOO i UGT, ha criticat que "moltes empreses estan aprofitant la situació per desfer-se de les plantilles" i ha rebutjat contundentment els "intents de congelació o disminució salarial" i l'"acomiadament gratuït".

El manifest, a més, ha reclamat la necessitat d'un acord de finançament que garanteixi que la Generalitat i les administracions locals disposin de recursos necessaris "associats a les competències que tenen transferides".

El que han volgut deixar clar els sindicats és que aquesta crisi "no l'han de pagar els treballadors", perquè "no som responsables, sinó víctimes" de la situació econòmica. En canvi, han assenyalat el sector financer com a responsable de la precària conjuntura econòmica, sense treure importància al paper que hi ha tingut el sector immobiliari. En aquest mateix sentit, els sindicats han acusat els poders públics d'haver actuat amb "passivitat" i en "complicitat" amb els responsables de la crisi.

La manifestació d'aquest dissabte a Barcelona ha transcorregut en un ambient festiu i reivindicatiu, en el qual també han participat polítics com el socialista José Zaragoza, els republicans Joan Ridao, Joan Tardà i Anna Simó, els ecosocialistes Joan Herrera i Raül Romeva i Montserrat Candini, de CiU.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut