Irlanda del Nord

El Sinn Féin assisteix per primera vegada als funerals d'un policia a Irlanda del Nord

Per primera vegada, dos dirigents del Sinn Féinn han assistit als funerals d'un policia a Irlanda del Nord. Ho han fet en la cerimònia de comiat al policia catòlic assassinat dilluns prop de Belfast per una fracció dissident de l'IRA. Als funerals hi han assistit centenars de persones, entre ells el ministre britànic per a l'Ulster, Shaun Woodward, el ministre irlandès de Justícia Dermot Ahern i el cap de la policia d'Irlanda del Nord, Hugh Orde. El gest dels dirigents del Sinn Féinn ha estat valorat positivament per un dels seus antics enemics, el cap del moviment lleialista Associació de la Defensa de l'Ulster, que l'ha considerat "coratjós".

Actualitzat
Coincidint amb els funerals, el Moviment de Sobirania dels 32 Comtats, organització vinculada a l'IRA Autèntic, ha advertit que la lluita armada a Irlanda del Nord només acabarà quan es posi fi a la sobirania britànica sobre la província. El comunicat es fa públic una setmana després que l'IRA Autèntic perpetrés un atemptat en una base militar d'Irlanda del Nord que va causar la mort de dos soldats britànics.

"Nosaltres -diu el comunicat- busquem la pau, però assumim clarament que només s'hi arribarà quan hi hagi unes autèntiques negociacions de pau d'igual a igual". Alhora, el Moviment -que rebutja el procés de pau del 1998- ha criticat el Sinn Féinn per condemnar l'atemptat i abandonar els seus antics aliats. Segons aquests dissidents de l'IRA, "l'estratègia britànica ha arribat a la seva culminació amb la presència d'un líder provisional del Sinn Féinn a Stormont, sota la bandera britànica i en qualitat de ministre de la Corona britànica", i ha qualificat de "traïdors" els voluntaris de l'IRA per seguir resistint l'ocupació britànica.
Anar al contingut