Dublín

L'IRA Autèntic reivindica l'atemptat contra una caserna de l'exèrcit britànic que ha acabat amb la mort de dos soldats

El grup armat conegut com a IRA Autèntic, una escissió del ja inactiu Exèrcit Republicà Irlandès (IRA), s'ha atribuït l'atac comès contra una caserna militar a Irlanda del Nord, que ha causat la mort de dos soldats i ha ferit quatre persones més. El diari "Sunday Tribune", amb seu a Dublín, ha rebut una trucada feta en nom de l'IRA Autèntic en la qual es responsabilitzava de l'atac. La reivindicació arriba hores després de la condemna unànime que ja n'havien fet el govern britànic i el Sinn Féin, el partit que va ser el braç polític de l'IRA.

Actualitzat
El diari irlandès "Sunday Tribune" ha dit que ha rebut una trucada anònima feta en nom del grup armat conegut com a IRA Autèntic, en la qual es responsabilitzava de l'atac comès contra una caserna de l'exèrcit britànic a Irlanda del Nord.

El diari atorga credibilitat a la trucada perquè el comunicant ha utilitzat una paraula clau corresponent a aquesta organització terrorista. L'IRA Autèntic és un grup dissident de l'Exèrcit Republicà Irlandès (IRA) que s'oposa al procés de pau nord-irlandès i a l'estratègia democràtica del braç polític de l'IRA, el Sinn Féin, presidit per Gerry Adams.

La reivindicació d'aquest grup escindit del ja inactiu IRA arriba hores després de la condemna unànime feta pels governs britànic i irlandès, que han assegurat que l'atac no tirarà per terra el procés de pau a Irlanda del Nord.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut