Belfast

Les autoritats britàniques i irlandeses asseguren que l'atac a Antrim no fa trontollar el procés de pau

L'atac a una base militar de Belfast no tindrà conseqüències en el procés de pau. Les autoritats de Dublín i Londres han coincidit a condemnar els fets i, sobretot, a assegurar que l'atemptat no fa trontollar els acords. El primer ministre britànic, Gordon Brown, ha subratllat que l'atac no tirarà per terra el procés de pau nord-irlandès. El seu homòleg irlandès, Brian Cowen, comparteix aquest punt de vista i afegeix que l'atemptat no desestabilitzarà el govern de poder compartit entre catòlics i protestants a l'Ulster. El líder del braç polític de l'IRA, Gerry Adams, considera que l'atemptat és una acció aïllada d'un grup que no té cap suport entre l'independentisme nord-irlandès.

Actualitzat
El primer ministre britànic, Gordon Brown, ha condemnat l'atemptat a una base militar britànica a Irlanda del Nord. L'atac ha causat la mort de dos soldats i ha provocat ferides de gravetat a quatre persones més, dues de les quals civils. Brown subratlla que l'atac no tirarà per terra el procés de pau.

Per la seva banda, Brian Cowen assegura que l'assassinat de dos soldats no desestabilitzarà el govern de l'Ulster ni el procés de pau a la regió. El primer ministre subratlla que els autors de l'atemptat seran capturats i duts davant la justícia. Per la seva banda, el ministre irlandès d'Afers Estrangers, Michéal Martin, ha condemnat "enèrgicament aquest atac assassí, l'objectiu del qual és la població irlandesa, tant del nord com del sud".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut