Belfast

Dos soldats morts i quatre persones ferides en un atac contra una caserna militar a Irlanda del Nord

Dues persones han mort i quatre més han resultat ferides de gravetat en un atac contra una caserna de l'exèrcit britànic a Irlanda del Nord, que ha estat reivindicat per l'IRA Autèntic. Dos atacants han disparat contra la base militar, i han causat la mort de dos soldats i ferides a dos soldats més i a dos repartidors de pizza que eren a la porta de la caserna en el moment dels fets. L'atac ha tingut lloc al comtat d'Antrim, al nord-oest de Belfast, i ha estat condemnat pels governs britànic i irlandès. Fa només uns dies, el cap de la policia nord-irlandesa havia advertit del risc d'una acció d'extremistes republicans.

Actualitzat
La caserna militar de Massereene, ubicada a la localitat d'Antrim, a uns 30 quilòmetres de Belfast, ha rebut un atac aquest dissabte a la nit d'almenys dos franctiradors, que han disparat indiscriminadament contra un grup de soldats que eren a la porta de la caserna per recollir dues pizzes repartides a domicili. Dos militars han mort i quatre persones més han resultat ferides, dos soldats i els dos motoristes de la pizzeria.

Els dos soldats morts, d'uns vint anys, són els primers efectius de les forces armades britàniques assassinats a l'Ulster des del 1997. Dels quatre ferits, un es troba en estat crític, dos estan greus i un altre està estable dins la gravetat.

L'IRA Autèntic, grup escindit de l'Exèrcit Republicà Irlandès, ha reivindicat l'autoria de l'atemptat i, de fet, el cap de la policia d'Irlanda del Nord assegura que aquesta setmana havien rebut amenaces de dissidents republicans. I s'havia demanat la intervenció dels serveis secrets i de les forces armades britàniques davant les advertències de faccions paramilitars de l'IRA.

Segons el superintendent de la policia autònoma nord-irlandesa que està al capdavant de les investigacions, Derek Williamson, una parella de pistolers va obrir foc indiscriminadament des d'un vehicle -amb el qual van fugir- en el moment que s'obrien les portes de la base per deixar entrar els repartidors.

El pitjor atemptat des dels acords de pau del 1998

En un comunicat de Downing Street, el primer ministre britànic, Gordon Brown, ha assenyalat que es farà tot el possible per jutjar els responsables de l'atac. El ministre principal d'Irlanda del Nord, l'unionista Peter Robinson, ha ofert suport a les víctimes i ha decidit posposar un viatge als Estats Units per fer-se càrrec de la situació. Tots dos han assegurat que no permetran que uns quants violents trenquin els acords de pau.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut