Praga

El Parlament de la República Txeca aprova al Tractat de Reforma de la UE

El Parlament de la República Txeca, país que presideix la Unió Europea aquest semestre, ha donat el vistiplau al Tractat de Reforma després de mesos sense definir-se sobre aquesta qüestió. Un total de 125 dels 197 diputats presents hi han votat a favor, i s'ha superat la majoria necessària qualificada de tres cinquens al Parlament. Amb tot, el procés de ratificació encara ha de passar pel Senat i ser signat pel cap de l'estat, el polèmic antieuropeista Václav Klaus.

Actualitzat
El vot del Senat està previst pel mes d'abril, mentre que Klaus ha anunciat que firmarà la ratificació només després d'un segon referèndum a Irlanda, país que va rebutjar l'any passat la versió revisada del Tractat de Lisboa.

Precisament va ser un grup de senadors del Partit Democràtic Ciutadà (ODS), formació que controla la cambra alta, la que havia impugnat el text del tractat davant del Tribunal Constitucional de la República Txeca, i és probable que traslladi noves reserves sobre el text a aquesta cort.

Segons enquestes recents, una àmplia majoria de la població txeca, més del 60%, està a favor del Tractat de Reforma de la UE, que ha de regular el futur funcionament intern de la Unió.
Anar al contingut