Sevilla

Denuncien noves irregularitats en milions de factures de la llum del febrer

L'organització de consumidors FACUA ha denunciat que milions de rebuts de la llum del febrer facturen consums d'electricitat fets durant el 2008 amb tarifes del 2009, més cares i vigents des del mes de gener. Tal com ja va passar el mes de gener, milions de factures de la llum serien més altes del que correspondria per aquesta causa. Per això, la FACUA ha decidit personar-se en l'expedient informatiu obert per aquest assumpte per la Comissió Nacional de l'Energia (CNE). A més, exigeix que es tornin automàticament les quantitats cobrades de més als usuaris, sense que aquests hagin de presentar cap tipus de reclamació.

Actualitzat
La FACUA ha demanat a la Comissió Nacional de l'Energia (CNE) que se sancioni a les companyies si es conclou que han vulnerat la legislació vigent en fer estimacions de consum a la baixa els mesos que no llegeixen els comptadors. Segons l'organització, després que molts usuaris patissin irregularitats el mes de gener, durant el mes de febrer milions d'usuaris que fins ara no havien patit aquestes factures a l'alça ara s'ho han trobat com a conseqüència que la lectura dels comptadors es fa bimestralment, encara que els rebuts s'emeten cada mes.

La FACUA ha posat a disposició dels usuaris una aplicació perquè verifiquin les quantitats que les elèctriques els han cobrat de més i, per tant, els haurien de retornar. L'eina per comprovar la factura, ha superat ja les 200.000 visites en els seus primers cinc dies, segons han informat.

Per la seva banda, la Unió de Consumidors d'Espanya ha demanat a Indústria que garanteixi als usuaris la possibilitat de verificar la correcta lectura dels comptadors de la llum. La UCE denuncia que s'han entregat lectures estimades durant llargs períodes de temps, de forma que quan s'han fet efectivament aquestes lectures s'han carregat els consums endarrerits "generant l'alarma entre els usuaris". La organització afegeix que l'actual situació impedeix als titulars dels contractes elèctrics fer un seguiment real dels seus consums.

A més, la presa de dades, en ocasions fetes per empreses subcontractes, no són fiables, i l'usuari no té mitjans per comprovar-les ja que no té accés als comptadors. Així, quan arriba el rebut de la llum, la lectura del comptador ja ha canviat, la qual cosa dificulta encara més la comprovació.

Anar al contingut