Yolanda Gallego / Badalona

Els Oasis mostren la seva faceta més serena i madura a Badalona

Una de les grans bandes del "brit pop" dels 90, els Oasis, ha actuat aquest divendres a la nit al Palau Municipal d'Esports de Badalona. Aquesta vegada, els germans Liam i Noel Gallagher han optat per mostrar la seva faceta més serena i madura. Amb les entrades esgotades des de fa setmanes, els Oasis han pujat dalt d'un escenari sobri, amb una pantalla gegant com a únic decorat, per interpretar una vintena de temes. D'una banda, han sonat clàssics com "Wonderwall" o "Morning Glory", i de l'altra, les novetats del seu nou treball, "Dig Out Your Soul".

Actualitzat
Davant un Pavelló Olímpic ple de gom a gom, els britànics Oasis van escollir un dels seus clàssics, "Rock 'n' Roll Star", per engegar el concert. Amb aquest contundent inici i l'audiència ja a la butxaca, els germans Gallagher donaven pas a un dels temes del seu nou disc, "Dig Out Your Soul", que torna a portar als escenaris els que han estat anomenats els millors referents del "brit pop".

L'actual formació, liderada pel polèmic vocalista Liam Gallagher i pel seu germà Noel, guitarrista i autor de bona part dels temes de la banda, es completa amb Gem Archer al baix i Andy Bell a la guitarra, acompanyats en directe per un nou bateria i un teclista.

Durant l'hora i mitja llarga de concert, el grup va intercalar temes dels seus set àlbums d'estudi, entre els quals van destacar "Cigarettes and alcohol" (del seu disc de debut), o les noves "To be where there's life" i "Waiting for the rapture", interpretada per Noel, que a continuació també va cantar una altra de les cançons més corejades de la nit, "The Masterplan".

Després d'ocupar durant molts anys les portades dels diaris sensacionalistes a causa de la seva rivalitat, la interacció entre tots dos germans a dalt de l'escenari és gairebé nul·la i en les diverses ocasions en què Noel Gallagher va assumir el rol de cantant Liam va optar per abandonar l'escenari.

Altres cançons destacades de la nit van ser "Slide Away", dedicada a Paul Weller, que va ser un espectador de luxe des d'un costat de l'escenari (els Oasis consideren el líder de The Jam o The Style Council el seu padrí musical). També van sonar clàssics com "Wonderwall" i, després del bis i de nou amb Noel al micròfon, "Don't Look Back In Anger" (reclamada pels fans amb una pancarta).

Després del tema "Fallin' Down" (últim senzill de la banda), Liam Gallagher tornava a ocupar el centre de l'escenari amb la seva actitud impassible per encarar la recta final del concert amb "Champagne Supernova" i el seu habitual homenatge als Beatles, amb la cançó "I Am The Walrus".
Anar al contingut