País Basc

L'esquerra abertzale crida a votar amb les paperetes de D3M

L'esquerra abertzale vol mesurar la seva força electoral el pròxim 1 de març, malgrat la prohibició de les seves candidatures. Per això, ha fet una crida a votar amb les paperetes de Democràcia 3 Milions, tot i saber que seran considerades nul·les. Aquesta és l'estratègia amb vista a estar present d'alguna manera en les eleccions basques. L'anunci d'aquesta estratègia té lloc hores després que el Tribunal Constitucional la deixa per primera vegada fora del Parlament basc. I el mateix dia en què ha començat oficialment la campanya electoral al País Basc.

Actualitzat
Representants de l'esquerra abertzale han ensenyat aquesta tarda les paperetes de la plataforma D3M, que ja tenen preparades per anar a votar l'1 de març. D'aquesta manera aposten per votar nul, ja que el Tribunal Constitucional ha ratificat la invalidesa de les seves candidatures i eviten promoure l'abstenció. Faran, diuen, campanya per una gran participació a favor del seu projecte.


El PNB aposta per "Ibarretxe més que mai"

Enmig d'un escenari obert i incert, el lehendakari ha arrencat campanya amb el lema ''Ibarretxe més que mai'' i ha basat les possibilitats de la reelecció en la capacitat del govern basc de gestionar la crisi i d'afavorir el benestar. Patxi López, acompanyat per altres candidats socialistes, s'ha traslladat a la Casa de Juntes de Guernica per defensar la pau i la reforma de l'Estatut. La resta de forces polítiques ha començat la cursa també cap a la majoria absoluta. Des del PNB, però, s'ha denunciat que eclipsar l'esquerra abertzale facilita que el PSE i el PP puguin assolir els desitjats 38 escons.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut