Barcelona

Es compleixen 10 anys de la mort de Carles Sabater

Avui fa deu anys de la mort de Carles Sabater. El cantant de Sau va morir la matinada del 13 de febrer del 1999, després d'un concert a Vilafranca del Penedès, on ell i Pep Sala presentaven el seu dotzè disc i engegaven una gira. Una gira que va començar i acabar aquella mateixa nit a Vilafranca. Només quatre dies després Pep Sala anunciava el final de la banda. Carles Sabater va morir amb un passat ple d'èxits amb Sau i un futur prometedor en el món del teatre i del cinema. A més, els músics joves tampoc l'obliden i han gravat un disc de versions dels temes més coneguts del grup al disc "Tribut a Sau".

Actualitzat
La mort de Carles Sabater va ser segurament el principi de la fi d'un moviment que es va batejar amb el nom popular de "rock català". Amb la seva mort, el cantant de Sau va deixar un important llegat musical i teatral. En la història de la música en català quedarà un himne com "Boig per tu", però en el record dels qui van compartir escenaris i feina amb ell hi ha molt més que això.

El director de teatre i amic de Carles Sabater, Joan Ollé, ha volgut recordar: "Ens agradava recitar aquell poema de Jaime Gil de Biedma: 'Ara que de tot fa ja 20 anys'. De la mort d'en Carlitus només en fa la meitat, i se'l troba molt a faltar."

També Laura Jou, que va ser la seva companya durant molts anys, ha explicat: "Jo estava dient: 'Carles, envia'm un ángel que sigui com tu, envia'm un àngel que s'assembli a tu' i al cap dels anys em va enviar un àngel perquè vaig tenir un fill ros amb els ulls blaus i és un àngel."

Amb motiu de l'efemèride, Televisió de Catalunya li dedica també un homenatge aquesta nit al 33, a un quart de dotze, amb el documental inèdit "Carles Sabater: memòria d'una llum", dirigit per Pep Blay, on es podran veure imatges que no s'han vist mai i declaracions exclusives de músics, actors, directors i familiars de Sabater. El director del documental, Pep Blay, ha recordat que en vida, Carles "era el més gran dels seductors" i va ser  "el primer 'sex symbol' del rock en català".

El seu company dins el grup Sau, Pep Sala, ha explicat: "Era un artista increïble, però era tan extraordinari com a persona que tot ho va emmarar amb la seva personalitat, i jo em sento molt afortunat d'haver estat amb ell molts anys".

També un grup de músics joves han gravat un disc de versions dels temes més coneguts del grup a "Tribut a Sau".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut