Madrid

Rajoy trenca amb el ministre de Justícia i demana la recusació de Garzón

El PP demana la recusació del jutge Baltasar Garzón i trenca amb el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, acusant-los de connivència "obscena" per anar junts de cacera durant la instrucció de la presumpta trama de corrupció que esquitxa el seu partit. Mariano Rajoy, acompanyat per tots els membres de l'executiva del seu partit, ha carregat contra el govern del PSOE perquè diu que ha utilitzat la Fiscalia per perjudicar els populars. El ministre de Justícia ha assegurat que durant la cacera gairebé no van parlar i acusa els populars de disparar contra l'Estat.

Actualitzat
Amb una roda de premsa amb la presència de tots els alts càrrecs del partit, Mariano Rajoy ha passat a l'ofensiva. Després que divendres passat va sortir a la llum una suposada trama de corrupció urbanística que ja ha suposat la dimissió d'alguns càrrecs dins del partit, Rajoy ha comparegut davant dels mitjans i, flanquejat pels seus, ha denunciat una campanya contra el Partit Popular en un moment, ha dit, en què estan a punt de celebrar-se eleccions al País Basc i Galícia i en què la greu crisi econòmica hauria de ser la principal preocupació del govern espanyol com ho és, ha dit, pels populars.

Segons Rajoy, la seva formació no té cap més informació sobre el cas que la que apareix als mitjans de comunicació i ha denunciat la "indefensió absoluta" en què es troben pel secret de sumari, i n'ha demanat l'aixecament. També ha denunciat les filtracions, que estan fent, ha assegurat, "un dany irreparable i enorme" a totes les persones que s'hi veuen implicades d'alguna manera. Es tracta, pels populars, d'un "atemptat frontal a l'estat de dret". Rajoy ha anunciat que han dirigit un escrit el Consell General del Poder Judicial perquè doni explicacions sobre aquestes filtracions a la premsa.

Seguidament, el líder popular ha defensat l'"honorabilitat" del partit, que "no té res a veure" amb aquesta suposada trama que no és "una trama del PP, com alguns han dit", sinó "una trama contra el PP". Després d'afirmar que només dos càrrecs del PP estan imputats en el cas, Rajoy ha assegurat que actuaran "amb contundència" si se'n demostra qualsevol implicació en els fets.

Trencament amb el Ministeri de Justícia

Rajoy ha carregat seguidament contra el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, per l'"acte obscè" que suposa, segons ell, que aquest passat cap de setmana coincidís en una cacera amb el jutge que porta el cas, Baltasar Garzón, extrem que s'ha fet públic aquest dimecres mateix i que el ministre ha confirmat. El líder del PP ha demanat la compareixença urgent del ministre al Congrés, juntament amb la del fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido. Però ha anat més lluny: ha assegurat que trenca les interlocucions amb el ministeri mentre Fernández Bermejo en sigui el titular.

L'última petició de Rajoy ha anat dirigida al jutge de l'Audiència Nacional que porta les investigacions d'aquesta trama, Baltasar Garzón: n'ha demanat la recusació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut