Barcelona

Els professors de la pública faran vaga el 19 de març contra la política de Maragall

Tots els sindicats de l'ensenyament s'han posat d'acord aquest dimecres per convocar una nova aturada contra la política educativa del conseller Ernest Maragall. Serà el 19 de març. A més, demà hi haurà concentracions de rebuig davant dels ajuntaments d'una trentena de municipis. Els sindicats asseguren que el conseller no els escolta, que tira pel dret, i han demanat que dimiteixi per la seva actitud "autoritària".

Actualitzat
El detonant de la vaga convocada pel 19 de març ha estat la decisió del departament d'oferir de forma voluntària als docents que incrementin les hores lectives. Els sindicats també justifiquen l'aturada per la tramitació al Parlament de la primera llei d'educació de Catalunya (LEC) sense haver estat consensuada amb els professors, i per altres mesures com la proposta de reformar el calendari escolar.

En una roda de premsa conjunta, els portaveus dels sindicats han assegurat que Ernest Maragall actua "amb l'autoritarisme més absolut i menyspreu cap el professorat i la seva tasca". La convocatòria de vaga l'han firmada tots els sindicats de l'ensenyament: USTEC-STEs, CCOO, UGT, ASPEPC i CGT.

El 14 de febrer del 2008 van convocar, també de forma unitària, la primera aturada contra la política d'Ernest Maragall. La tardor del 2008 hi va haver la segona vaga des que Maragall és conseller, que només va tenir el suport de tres sindicats. La tercera aturada, la del 19 de març, tornarà a tenir a favor tots els sindicats.
Anar al contingut