Los Angeles

Coldplay i el duet format per Alison Krauss i Robert Plant triomfen en la 51a edició dels Grammy

El grup Coldplay i el duet entre Alison Krauss i l'excantant de Led Zeppelin Robert Plant han estat els grans guanyadors de la 51a edició dels premis Grammy, que aquesta nit s'han lliurat a Los Angeles. Els artistes anglesos s'han imposat als nord-americans en algunes de les categories més destacades d'aquesta edició dels Grammy. Un dels grans triomfadors ha estat el grup Coldplay. El seu disc i cançó "Viva la vida" s'han emportat alguns premis destacats, com el de millor cançó de l'any i millor disc de rock. El duet entre l'americana Alison Krauss i l'excantant del grup Led Zeppelin Robert Plant també s'ha endut premis ben importants, com, per exemple, el de millor enregistrament i el de millor disc de l'any.

Actualitzat
Segurament el tàndem format per l'ex-Led Zeppelin Robert Plant i Alison Krauss han estat la sorpresa de la nit dels Grammy a Los Angeles, ja que s'han endut cinc gramòfons daurats. El seu àlbum "Raising Sand" ha estat considerat el millor de l'any i el millor de folk contemporani. La cançó "Please read the letter" ha rebut el premi al millor enregistrament; la millor col·laboració vocal country també ha estat per a una cançço del duet, "Killing the blues", així com la millor col·laboració pop amb lletra, per a "Rich Woman".

Però els premis més importants han estat per a un britànics, Coldplay, que amb "Viva la vida or death and all his friends"" s'ha endut tres premis: el de millor àlbum de rock, la millor cançó per la que dóna nom al treball i millor actuació vocal pop de duo i de grup, també pel tema "Viva la vida".

A banda de Coldplay, el grup Radiohead i les cantants Duffy i Adele són alguns dels artistes que han acabat donant un marcat accent britànic a aquesta edició dels Grammy. Entre la resta de premiats hi ha artistes clàssics com Eagles, Al Green o Chick Corea i grups més moderns com Daft Punk o Metallica. La gala ha durat un total de tres hores i l'han obert els irlandesos U2, que tot i no aspirar a cap premi han presentat en directe "Get on your boots", el primer senzill del seu nou àlbum, "No line on the horizon".
Anar al contingut