Barcelona

La Cambra de Comerç i l'Ajuntament de Barcelona demanen que l'Anfac reconsideri el seu "greu error"

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el presidents de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, han demanat a l'Associació Nacional de Fabricants d'Automòbils que reconsideri el "greu error" de no assistir a la pròxima edició del Saló Internacional de l'Automòbil de Barcelona. L'Anfac defensa aquesta decisió al·legant que "la celebració d'aquest tipus d'esdeveniments no es correspon amb la gravíssima situació que afecta el sector". Hereu considera que és el moment d'estar "més present que mai al mercat", perquè "per allà hi passarà molta gent", i tant les institucions com el sector privat han de donar "signes" que davant de les dificultats estan "més que mai a la plaça pública donant la cara".

Actualitzat
Davant la decisió anunciada per l'Anfac de no assistir a la fira, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha demanat als fabricants que "reconsiderin aquesta decisió", que, si finalment es pren, considera que seria "un greu error per ells". Hereu també ha destacat que el Congrés ja va aprovar mesures de suport al sector automobilístic i "més no hi podem fer".

En aquest sentit, el portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes, ha explicat que la voluntat de no assistir a la fira dels fabricants es deu a "uns conflictes que poden existir entre determinades instàncies de Madrid i el sector".
 
William Carnes ha explicat que no entendria que es prengués la decisió per aquest motiu, tenint en compte que "s'han pres mesures" perquè el cost de la participació dels fabricants estigui bonificada i només hagin de pagar una quantitat "simbòlica" per tenir un estand. I ha afegit que "seria una paradoxa que els productors de vehicles del nostre país no vinguessin i hi hagués un increment de la participació dels vehicles d'importació".

De la seva part, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, s'ha sumat a la demanda de reconsideració d'aquesta decisió feta per l'alcalde i ha expressat el seu "ple suport" al president del comitè organitzador del Saló, Enric Lacalle.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut