Washington

Els homes i les dones clau de l'equip d'Obama

Hillary Clinton, com a secretària d'Estat, Robert Gates a la secretaria de Defensa o Timothy Geithner a les regnes del Tresor són alguns dels noms del govern d'Obama. Alguns d'ells ja han estat ratificats pel Senat i altres esperen el veredicte de la Cambra Alta, que amb tota probabilitat els confirmarà les pròximes hores.

Actualitzat
Hillary Clinton, secretària d'Estat.

Clinton, primera dama entre 1993 i 2001, va perdre la cursa per a la nominació demòcrata i durant la campanya va ensopegar diverses vegades amb Obama en alguns temes de política internacional. Clinton està en posició de començar a treballar de seguida gràcies a la seva experiència i els seus contactes internacionals.


Robert Gates, secretari de Defensa.

El Secretari de Defensa dels EUA. Robert Gates, que ja ho era amb Bush, continuarà al front del Pentàgon. Si més no, durant el primer any de l'administració Obama. Gates, de 65 anys, era director de la CIA i va ser nomenat secretari de Defensa pel president Bush el 2006. Va promoure l'increment de tropes a l'Iraq. Gates és considerat moderat i gaudeix d'un ampli respecte, tant entre els demòcrates com entre els republicans.


Timothy Geithner, secretari del Tresor

El president del Banc de la Reserva Federal de Nova York, Timothy Geithner, de 47 anys, va jugar un paper decisiu a l'hora de dissenyar la resposta del govern dels EUA a la crisi financera. Geithner vol reformar les mesures de rescat i actuar amb força i decisió contra la crisi. S'ha disculpat per haver omès "involuntàriament" alguns ingressos al fisc.


Eric Holder, fiscal general

Eric Holder, afroamerià de 57 anys, va ser el número dos del departament de Justícia durant l'adminsitració Clinton. Va ser assessor legal d'alt nivell en l'equip de campanya d'Obama i va copresidir el comitè de selecció vicepresidencial. Holder és un ferm partidari de tancar Guantánamo.


Janet Napolitano, secretària de Seguretat Nacional

Fins ara governadora d'Arizona, Janet Napolitano, ocuparà el departament de Seguretat Nacional, una cartera que es va crear després dels atemptats de l'11 de setembre del 2001. Com a governadora d'un estat fronterer amb Mèxic, té una àmplia experiència en temes d'immigració.


Leon Panetta, director de la CIA

Excap de gabinet amb Bill Clinton, Panetta serà el nou director de la CIA. Als seus 70 anys, té poca experiència directa en afers d'intel·ligència. Tot i això, està considerat un bon gerent. Ha format part del Grup d'Estudis sobre l'Iraq i ha criticat públicament els mètodes d'interrogatori més durs de la CIA.
Anar al contingut