Eslovàquia

Eslovàquia esdevé el setzè país de la UE a adoptar l'euro

A partir d'aquesta mitjanit els eslovacs ja no paguen ni cobren en corones sinó que ho fan en euros. D'aquesta manera, Eslovàquia esdevé el setzè país de la Unió Europea que adopta la moneda comuna. La seva entrada a l'euro coincideix amb el desè aniversari del naixement de la moneda única. L'any 1999, onze països de la Unió, entre els quals Espanya, van decidir adoptar l'euro a efectes comptables. Els bitllets i les monedes no van entrar en circulació, però, fins l'1 de gener del 2002, avui fa set anys.

Actualitzat
L'euro es va crear l'any 1999 quan onze països de la UE -Alemanya, Àustria, Bèlgica, Espanya, Finlàndia, França, Holanda, Irlanda, Itàlia, Luxemburg i Portugal- van decidir dotar-se a efectes comptables de l'euro, liquidant els tipus de canvi bilaterals de les seves monedes i adoptant una política de canvi única. Sis mesos abans s'havia posat en marxa el Banc Central Europeu. Grècia va adoptar la nova moneda l'1 de gener del 2001.

No va ser, però, fins l'1 de gener del 2002 que l'euro va deixar de ser una moneda virtual per convertir-se en una moneda real. A partir d'aquell dia, avui fa set anys, van començar a circular els bitllets i monedes d'euro.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut