Madrid

El 30 de desembre podria presentar-se un document polític sobre el finançament

Les divergències entre la Generalitat i el govern espanyol sobre el transcurs de les negociacions del nou sistema del finançament són evidents. Des de Catalunya, s'ha insistit que l'acord encara és lluny, mentre que Madrid treballa amb un calendari concret a què ha tingut accés TV3. El dia de Sant Esteve, el 26 de desembre, José Luis Rodríguez Zapatero farà una compareixença per fer balanç de l'any i és probable que faci referència al finançament. Quatre dies més tard, el 30 de desembre, es podria presentar un document polític amb els principals punts de l'acord. No s'hi inclouran elements econòmics.

Actualitzat
En un comunicat, l'executiu espanyol ha confirmat que la proposta es presentarà aviat i que s'enviarà a les comunitats autònomes perquè la puguin estudiar. La Moncloa ha afegit que està analitzant la possibilitat de dotar les comunitats autònomes bilingües d'un plus de finançament tot i que no ha concretat si s'inclourà al projecte final.

Ja al 2009, i segons ha pogut saber Televisió de Catalunya, entre el 15 i el 20 de gener, el Consell de Política Fiscal i Financera hauria de ratificar aquest document i posar-hi xifres concretes. Serà en aquest moment quan se sabran els diners que rebrà Catalunya amb el nou sistema de finançament.

Per acabar de tallar els serrells de l'acord i escoltar les seves propostes, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha reunit els últims dies amb diferents presidents autonòmics

Han passat per La Moncloa el president de la Generalitat, José Montilla; el president andalús, Manuel Chaves; la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre; el gallec, Emilio Pérez Touriño; el president d'Extremadura, Guillermo Fernánadez Vara; el d'Astúries, Vicente Álvarez Areces, i el del País Valencià, Francisco Camps.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut