Madrid

El CGPJ rebutja endurir els 1.500 euros de multa al jutge del "cas Mari Luz"

El ple del Consell General del Poder Judicial ha confirmat la sanció al jutge Rafael Tirado per no haver aplicat quan tocava la condemna a Santiago del Valle, el presumpte assassí de Mari Luz, la nena de Huelva. Tirado, doncs, haurà de pagar una multa de 1.500 euros després que el ple del CGPJ ha acordat per "majoria àmplia" rebutjar els recursos tant de Tirado com del fiscal, que demanava tres anys d'inhabilitació per al magistrat. La família de la nena demanava la retirada definitiva del jutge de la carrera judicial.

Actualitzat
El nou Consell General del Poder Judicial ha decidit ratificar la sanció que havia imposat l'anterior contra el jutge Rafael Tirado, que va deixar sense executar durant dos anys una condemna de presó contra el presumpte homicida de la nena de Huelva Mari Luz. La sanció, una multa de 1.500 euros, va generar gran polèmica entre diferents sectors de la societat, però també entre el govern espanyol, que va considerar que era massa lleu, tenint en compte les greus conseqüències de no haver empresonat quan tocava Santiago del Valle. 

L'òrgan de govern dels jutges ha desestimat els tres anys inhabilitació que demanava el fiscal, segons el qual Tirado hauria d'haver controlat l'estat de totes les condemnes, i així hauria detectat que faltava per aplicar la de Santiago del Valle. Ni tan sols es queda, però, amb una sanció a mig camí, com hauria estat la suspensió del jutge entre un i sis mesos per una falta molt greu.

De fet, la proposta del vocal que havia estat designat com a ponent d'aquest cas passava per aquesta possibilitat -la suspensió d'entre sis mesos i un any-, que hauria permès al jutge mantenir la seva destinació, o per mantenir la multa de 1.500 euros, opció que finalment el ple ha votat per "àmplia majoria", segons ha explicat la portaveu del CGPJ.

La família de la nena Mari Luz demanava que Tirado fos apartat definitivament de la carrera judicial. Per la seva banda, el jutge Tirado havia presentat recurs contra la sanció econòmica.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut