París

Els pilots d'Air France han començat quatre dies de vaga amb nombroses cancel·lacions i retards

Air France està de vaga. Els pilots de la companyia han començat una aturada de quatre dies. Reclamen mantenir la jubilació als 60 anys en lloc dels 65, com pretén establir l'executiu francès. L'aturada ja ha provocat nombroses cancel·lacions de vols i alteracions del trànsit aeri a França. Els vols més afectats són els de llarg recorregut, un 40% dels quals està previst que se suprimeixin. La companyia està reubicant els passatgers afectats en altres vols i s'ha compromès a tornar íntegrament l'import dels bitllets a les persones que no puguin viatjar. També pagarà l'allotjament als passatgers que s'hagin quedat a terra a l'espera d'un enllaç.

Actualitzat
L'aturada, que s'allargarà fins dilluns, ha obligat a cancel·lar aquest divendres un total de 15 vols entre l'estat espanyol i França. Entre les rutes més afectades hi ha els vols que connecten París amb Barcelona i Madrid. En concret, al Prat, l'aerolínia francesa ha anul·lat tres vols amb destinació a l'aeroport Charles de Gaulle. Air France també ha cancel·lat dues de les tres freqüències entre Barcelona i Lió.

Previsió de vols cancel·lats el dissabte 

Aquest dissabte, es preveu que quedin cancel·lats una desena de vols, entre ells tres dels set vols que connecten l'aeroport del Prat i París així com un amb destinació Lió, però es manté l'enllaç entre Barcelona i Bordeus. A més, s'anul·larà la sortida de quatre dels vuit avions que enllacen Madrid amb l'aeroport Charles de Gaulle, tot i que seguiran operatives les línies que Air France opera amb codi compartit amb Air Europa que aterren a l'aeròdrom d'Orly.

L'aerolínia francesa també té previst cancel·lar una de les quatre freqüències entre Bilbao i París però es mantindran els dos vols des de Vigo i Oviedo cap a París, així com l'enllaç entre Valladolid i la capital francesa.

Tot i aquesta previsió, la companyia recorda que es podrien produir cancel·lacions d'última hora.
Anar al contingut