Monistrol de Montserrat

Dos treballadors morts en cedir una roca a Montserrat

Dos treballadors de l'empresa Inaccés Geotècnica Vertical han mort arran del despreniment d'una roca a la muntanya de Montserrat. Els dos homes, dels quals no s'ha facilitat la identitat, estaven consolidant el terreny d'un dels accessos afectats per l'esllavissada del dia 4 de novembre quan els ha caigut la roca a sobre. Una de les víctimes ha mort immediatament, mentre que l'altra ha mort quan estava a punt de ser traslladada en ambulància a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. Un helicòpter ha intentat recuperar el cos de la víctima mortal, però ha hagut d'abandonar la tasca en fer-se fosc. Els accessos a Montserrat estan tallats.

Actualitzat
Els fets han passat, segons els Bombers de la Generalitat, quan faltaven deu minuts per a les quatre de la tarda. Els dos treballadors estaven netejant la zona afectada per l'esllavissada de principis de novembre a l'accés a Santa Cecília quan els ha sorprès el despreniment d'una roca. Segons el cap de regió dels Bombers de la Generalitat, Jordi Vila, la roca era "de grans dimensions, d'uns dos o tres metres d'altura per un metre d'amplada" i ha afegit que pesava unes "150 tones".

Els treballadors han quedat atrapats en una zona de difícil accés. Un d'ells ha mort en el mateix moment del sinistre i l'altre l'han trobat ferit de gravetat, però ha mort dues hores després, just quan l'anaven a traslladar amb ambulància a l'hospital.

Segons el Servei Català de Trànsit, la carretera de Can Massana que porta fins al monestir de Montserrat ha quedat tallada, mentre que la BP-1121, la de Monistrol de Montserrat, s'ha obert per deixar baixar les persones que s'havien quedat a la zona del monestir. El president de la Comissió Executiva del Patronat de Muntanya de Montserrat, Jordi López, ha explicat que els accessos a Montserrat no es reobriran fins que no es descartin més despreniments.
Anar al contingut