Barcelona

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya farà eleccions anticipades

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, integrada pels representants de les dotze formacions més destacades, ha decidit convocar eleccions anticipades per escollir una nova junta: es faran el 13 de desembre. La Coordinadora considera que els Castellers de Vilafranca han incomplert el compromís d'unitat d'acció. Els verds, però, hi veuen una maniobra per marginar-los.

Actualitzat
La Coordinadora afirma en un comunicat que, des de fa uns mesos, la direcció actual dels Castellers de Vilafranca ha trencat la línia de treball en equip amb la resta de membres de la junta directiva. El president de l'entitat, Albert Carrillo, dels Minyons de Terrassa, diu que hi ha hagut falta de lleialtat per part de la direcció de la colla vilafranquina i que això feia inviable la continuïtat de la junta actual. Carrillo ha afegit que mantenen la mà estesa als de Vilafranca si canvien d'actitud. 

Per la seva part, el president dels Castellers de Vilafranca, Miquel Ferret, lamenta el to i el contingut del comunicat i parla d'una maniobra per marginar-los instigada pels Minyons de Terrassa. "Ens diuen que anem per lliure, ha afegit, però potser el que passa és que anem un pas endavant dels altres en moltes coses i això molesta".

El comunicat de la Coordinadora destaca dos punts que, segons l'entitat, han vulnerat els de Vilafranca: l'ús del protector bucal que la colla ha estrenat aquest any, i la divulgació del prototipus del nou casc per als dosos que els verds han provat en alguns assajos.
Anar al contingut