Barcelona

Les pluges milloren les reserves de totes les conques catalanes menys la de la Muga

L'aigua que ha caigut aquest cap de setmana ho ha fet allà on feia falta: als embassaments. Les conques internes catalanes han crescut 6 punts fins al 61,5%, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Les reserves han augmentat a totes les conques a excepció de la de la Muga, l'única que des de la primavera passada continua sota l'estat d'excepcionalitat II i, per tant, amb mesures restrictives en l'ús de l'aigua. Per aquest motiu, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha reclamat una reunió urgent amb l'ACA per pal·liar la greu situació.

Actualitzat
L'embassament de Boadella està al 23% de la capacitat, quatre punts menys que en mateix període de l'any passat. Aquestes dades són realment baixes si es comparen amb les de la resta d'embassaments catalans. Sau es troba al 49% de la capacitat; Sant Ponç, al 69. El pantà de Susqueda té un 64% de reserves; l'embassament de La Llosa del Cavall està ple en un 70%; Siurana en un 46% i el de Riudecanyes, en un 30,5%. Els embassaments amb les dades més bones són el de la Baells, ple en un 90%, i el de Foix, que ha arribat al 100%.

Les pluges van permetre solucionar la situació d'excepcionalitat a causa de la sequera i aixecar les restriccions excepte a la conca de la Muga, l'única que, des de la primavera passada, encara té limitacions per les poques reserves que acumula. El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha demanat una reunió d'urgència amb els responsables de l'ACA, trobada que podria tenir lloc al desembre. El Consell alerta que, si no plou, s'hauran de posar en marxa mesures contundents, fins i tot portar vaixells com es va fer per abastir la ciutat de Barcelona.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut