Aiguamolls de l'Empordà

La sequera posa en perill l'ecosistema dels aiguamolls de l'Empordà

La sequera continuada als aiguamolls de l'Empordà fa que s'estigui a punt de portar-hi aigua amb camions cisterna perquè beguin els cavalls. La sequera amenaça l'ecosistema dels aiguamolls, i el parc natural tem perdre una quantitat important d'ocells migratoris i dels que hi són tot l'any.

Actualitzat
Als aiguamolls, la mitjana anual de pluges és d'entre 700 i 800 litres per metre quadrat, i de moment aquest any encara no s'ha arribat als 300. Això afecta les espècies d'ocells que hi vénen de pas durant la migració o que hi passen l'hivern. De moment, al parc hi ha pocs ocells perquè encara no fa fred, però si la situació persisteix, la falta d'aigua i de menjar podria fer que moltes espècies passessin de llarg o que s'haguessin d'establir en altres zones. Aquesta situació de sequera, més pròpia d'un clima subàrid mediterrani, no és puntual sinó que ja fa 10 anys que dura i també està afectant els pagesos que treballen dins els límits del parc.

Els aiguamolls de l'Empordà no és l'única zona del territori que pateix la sequera. De fet, els 49 municipis de la conca de la Muga són els únics de tot Catalunya que estan en fase d'excepcionalitat 2 per la sequera. El nivell d'aigua al pantà de Boadella continua sota mínims i les conseqüències sobre els conreus i alguns ecosistemes protegits es fan notar.
Anar al contingut