Vielha e Mijaran

Un home ferit lleu en ser atacat per una óssa a la Vall d'Aran

Un home ha resultat ferit lleu en ser atacat per una óssa, de nom Arbala, a prop de la població de Les, a la Vall d'Aran. És el primer atac a una persona des que aquests animals es van reintroduir als Pirineus el 1996. L'home participava en una batuda de porcs senglars quan ha vist l'animal. Ha intentat espantar-lo xiulant perquè marxés, però sembla que això ha tingut l'efecte contrari. El síndic d'Aran, Francesc Boya, ha exigit la retirada dels set óssos que viuen al Pirineu perquè l'atac ha evidenciat que "no és compatible" l'activitat humana amb la presència d'aquests animals a la zona.

Actualitzat
L'animal ha mossegat la cama de l'home i l'ha esgarrapat al braç i la mà. En declaracions a Catalunya Ràdio, el caçador ha assegurat que mentre l'óssa l'atacava, ha pogut fer un tret que ha persuadit l'animal. "He tret el fiador, he anat a apuntar i he vist que era l'ós. Com que sóc un caçador legal, l'he deixat passar. Quan ha travessat, he fet un crit perquè s'escapés més de pressa." De sobte, "s'ha girat, m'ha mirat i ha vingut cap a mi. M'ha donat temps d'agafar el gallet de l'escopeta. He fet un tret i per bona sort s'ha escapat".

El Ministeri i la Conselleria de Medi Ambient es reuniran dilluns que ve amb el Conselh Generau d'Aran per buscar la manera d'evitar que es repeteixi un succés d'aquestes característiques. En una roda de premsa al Parlament, Francesc Boya ha afirmat que "Aran i el Pirineu no són la sabana africana. No podem permetre que la gent del territori i les persones que estan a la muntanya tinguin por de poder ser atacats per un ós". El síndic ha reconegut que "l'experiment ha fracassat" i ha proposat que es capturi l'óssa Arbala i els altres sis óssos que hi ha als Pirineus i es retirin. A més, ha demanat a França que replantegi la reintroducció d'aquests animals i ho faci en "una zona on no hi hagi persones i ningú pugui prendre mal".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut