Viena

L'OPEP retalla la seva producció de cru en 520.000 barrils diaris

L'OPEP ha anunciat que retallarà la seva producció de cru per contenir la baixada del preu del cru. La conferència ministerial de l'OPEP ha instat els seus països membres a mantenir les actuals quotes de producció, cosa que a la pràctica equival a reduir uns 520.000 barrils diaris. Després de l'anunci, i per primera vegada en mesos, el barril de petroli de referència a Europa, el Brent, s'ha cotitzat per sota dels 100 dòlars, un preu que no es registrava des del mes de març.

Actualitzat
La conferència ministerial de l'OPEP ha demanat als seus països membres que s'"adhereixin estrictament" a les seves quotes de producció, cosa que segons el president del grup, Chekib Jelil, equival a una reducció de la producció real petrolera de 520.000 barrils diaris.

La decisió ha arribat de matinada després de dures negociacions en el si del càrtel, després de sis hores de reunió a la seu central de l'organització a Viena. Amb aquesta mesura de contenció, l'OPEP pretén assegurar la sortida al mercat dels actuals excedents de cru i evitar una nova baixada del preu causada per l'excés de l'oferta.

Descens del preu del petroli

Després de l'anunci ha arribat una notícia esperançadora, positiva per a l'economia mundial: el descens del preu del petroli. Per primera vegada en mesos, el barril de Brent s'ha cotitzat per sota dels 100 dòlars. En concret, un barril costa 99 dòlars i 60 centaus, gairebé 4 dòlars menys del que valia dilluns. Un preu que no es registrava des del mes de març.

Indonèsia, fora

A més, l'OPEP ha comunicat que Indonèsia abandonarà a finals d'any el grup per haver-se convertit en un país importador de cru, per la qual cosa la seva producció petrolera ha estat eliminada del sistema de quotes. Així doncs, la quota total de producció dels països membres de l'OPEP és de 28,8 milions de barrils diaris, davant dels 29,67 milions de barrils anteriors.
Anar al contingut