Carib

Les víctimes de l'huracà "Hanna" a Haití ja superen el mig miler i hi ha més de 800.000 damnificats

La tempesta tropical "Hanna" ha deixat un rastre mortal a Haití. A mesura que ha baixat el nivell de l'aigua se n'han fet més evidents les greus conseqüències. Les víctimes superen el mig miler i hi ha més de 800.000 damnificats. Cases i collites també han estat arrasades. L'ajuda humanitària ha començat a arribar a la zona però repartir-la en un país pràcticament incomunicat és molt difícil. I el temps s'acarnissa de nou en el país més pobre d'Amèrica. Primer va ser el "Gustav", després el "Hanna" i ara un altre huracà torna a apropar-se a la zona: l'"Ike" s'ha enfortit i ja té categoria quatre.

Actualitzat

El temps ha donat aquest dissabte una treva a Haití. Les pluges han cessat i les aigües han començat a retirar-se. És ara quan les imatges més nefastes de la tempesta tropical "Hanna" comencen a aparèixer. Els carrers de Gonaïves descobreixen els cadàvers dels que van morir ofegats per les inundacions. Una macabra troballa que en les últimes hores ha elevat a més de mig miler el nombre de morts només en aquesta ciutat portuària.

Els supervivents ja fa més de cinc dies que estan enfilats a les teulades esperant que els rescatin. Cinc dies sense menjar ni aigua potable. El primer carregament amb 33 tones d'ajuda humanitària de les Nacions Unides ha arribat aquesta matinada per mar. Serà l'ajuda que rebran, de moment, 800.000 dels damnificats pel "Hanna". Encara que el repte principal continua sent, precisament, com fer-ho arribar, amb bona part del país incomunicat per l'aigua. Els Estats Units i la UE ja han decidit enviar-hi més de dos milions d'euros d'ajut humanitari.

El "Hanna" també ha arrasat collites senceres. Fa mesos, les Nacions Unides van posar en marxa un projecte per fer front a la crisi alimentària que viu el país -un dels més pobres del món- i havien estat treballant amb els haitians perquè conreïn els seus propis productes. El pas del "Gustav" i del "Hanna" s'ha endut també totes les expectatives que s'havien creat.

L'"Ike", la nova amenaça

La situació generada a Haití i la República Dominicana pels huracans i tempestes tropicals que els han assotat els últims dies és crítica. Després del pas de l'huracà "Gustav" i la tempesta tropical "Hanna", ara estan alerta d'una nova amenaça: l'"Ike". El cicló avança en direcció al Carib com un potent huracà de categoria 4 sobre 5.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut