Denver

Clinton crida els demòcrates a donar suport incondicional a Barack Obama i apel·la a la unitat del partit

Segon dia de la Convenció Demòcrata a Denver. L'estrella ha estat Hillary Clinton, que ha apel·lat a la unitat del partit assegurant que estan al mateix bàndol i que han de guanyar junts. Així doncs, la senadora ha manifestat el seu suport a qui fins fa poc era el seu gran rival en la cursa presidencial i ha demanat als delegats que van votar per ella que ara facin pinya al voltant de Barack Obama. La senadora ha manifestat també que només l'aspirant demòcrata garanteix el canvi que els Estats Units necessiten per fer front als reptes de l'economia i el món globalitzat. Tanmateix, molts dels seus seguidors estan molestos amb Obama per no haver comptat amb Clinton per a la vicepresidència.

Actualitzat

Hillary Clinton ha acaparat tota l'atenció de la segona jornada de la convenció del Partit Demòcrata. Ha estat la seva filla Chelsea l'encarregada de presentar-la i, enmig d'una gran ovació, Clinton ha pujat a l'escenari del Pepsi Center de Denver. La senadora per Nova York ha satisfet les expectatives del Partit Demòcrata, amb un discurs d'unitat i entusiasta, des de l'inici, cap a la candidatura de Barack Obama.

Clinton ha agraït els seus seguidors tot el seu suport i els ha demanat que a partir d'ara treballin per qui va ser el seu rival durant mesos amb l'objectiu que els demòcrates arribin a la Casa Blanca. I és que, segons ha afegit, només l'aspirant demòcrata garanteix el canvi que els Estats Units necessiten per fer front als reptes de l'economia i el món globalitzat.

En l'inici del seu discurs, la senadora ja ha apel·lat a la unitat del partit assegurant que estan al mateix bàndol i que han de guanyar junts. "És el moment de recuperar el país que estimem i, tant si vau votar per mi com si vau votar per Barack, ara és el moment d'unir-nos com un únic partit i amb un únic propòsit", ha manifestat l'excandidata a la presidència, que s'ha declarat "seguidora de Barack Obama, i n'estic orgullosa".

Tanmateix, els partidaris de la senadora se senten menystinguts perquè Obama no ha comptat amb ella per ocupar la vicepresidència. Per això, s'ha sentit més d'una esbroncada quan Clinton ha lloat l'elecció per aquest lloc de Joe Biden, a qui ha titllat de "gran líder i gran home, que entén els problemes econòmics que tenim i els reptes estratègics de l'exterior" .

Per rebaixar aquesta tensió, el candidat afroamericà ha volgut donar un protagonisme especial en aquesta convenció tant a Hillary Clinton com al seu marit i expresident, Bill Clinton, que serà el pròxim a prendre la paraula aquest dimecres.

Clinton, que va perdre davant d'Obama en una amarga lluita a les primàries demòcrates, ja vaticinava el dia abans de l'inici de la convenció que el partit emergirà de Denver unit i amb més energia, tot i que reconeixia que no serà fàcil: "No som el partit de l'alineació. Som diversos. Però que no s'equivoquin, estem unificats."

Aquesta unitat sembla difícil sobre el paper. I és que, segons una enquesta publicada dilluns pel diari "USA Today", només un 47% dels seguidors de Hillary asseguren que donaran el seu vot a Barack Obama. Gairebé el 30% s'haurien plantejat votar pel republicà John McCain o abstenir-se.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut