Madrid

Declaren la constructora Martinsa-Fadesa en concurs de creditors

El jutjat mercantil número u de la Corunya ha acceptat avui la sol·licitud de la constructora Martinsa Fadesa per dur a terme un concurs de creditors. Seguint el que dicta la llei concursal, l'antiga suspensió de pagaments, el jutge ha nomenat tres administradors concursals. Tot i això, el grup immobiliari podrà continuar administrant l'empresa i gestionant el seu patrimoni, però totes les decisions hauran de ser consensuades amb els tres administradors concursals. Martinsa, que té un deute superior als 5.000 milions d'euros, estudia presentar una proposta per afrontar els seus pagaments i sortir de la situació concursal en un any.

Actualitzat
Després de l'acceptació del concurs de creditors, tots aquells que tinguin deutes amb la companyia podran començar a comunicar-les al jutjat mercantil número 1 de la Corunya. Segons la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), els administradors concursals seran un advocat i Bankinter, que representarà els creditors. El tercer administrador, sol·licitat voluntàriament pel jutjat, encara no se sap qui serà.

Per la seva banda, el conseller delegat de Bankinter, Jaime Echegoyen, ha dit avui que la seva companyia contribuirà a aportar "racionalitat" al concurs i ha dit que ha estat un plaer que el jutge hagi nomenat l'entitat com un dels administradors del procés. Així mateix, el directiu pensa que la decisió del jutge posa de manifest la "pràcticament inexistent" exposició de Bankinter al deute que pesa sobre la immobiliària.


L'AEMEC demana que torni a cotitzar

L'Associació Espanyola d'Accionistes Minoritaris d'Empreses Cotitzades ha dit avui que la suspensió borsària de Martinsa-Fadesa s'hauria d'aixecar una vegada concretat el procés concursal que es portarà a terme i després que el jutge i els creditors s'hagin pronunciat al respecte.

L'associació ha explicat que, una vegada estigui disponible tota la informació sobre la solvència de la societat, no s'hauria de privar de liquiditat els accionistes de la constructora, tot i que creu que la suspensió té "tot el seu sentit" per garantir el coneixement comú de la informació que fa referència a la solvència de la companyia i prevenir caigudes excessivament brusques en la cotització de les accions.
Anar al contingut