Buenos Aires

Buenos Aires confirma l'acord amb Marsans pel traspàs d'Aerolíneas Argentinas

El govern argentí ha confirmat l'acord amb el grup Marsans per traspassar Aerolíneas Argentinas a l'estat. Actualment, Marsans té més del 94% de les accions de l'aerolínia, mentre que l'executiu de Buenos Aires en té el 5%. Un dels esculls de les negociacions ha estat el deute de la companyia, que està en crisi. Finalment, s'ha acordat un deute exigible de 220 milions de dòlars. Marsans acusa el govern de Cristina Fernández d'haver incomplert el compromís de rellançar l'empresa.

Actualitzat
"Hem arribat a un acord treballat", ha destacat el secretari de Transport argentí, Ricardo Jaime, que ha comparegut davant els mitjans de comunicació acompanyat de directius de Marsans i membres dels sindicats de l'empresa.

Les tres parts han format un consell de transició a Aerolíneas Argentinas i la seva subsidiària, Austral, on hi ha dos representants de Marsans i tres del govern argentí. Les parts obren ara un "procés de transició de 60 dies" per dur a temre els tràmits administratius i legals de cara al traspàs del paquet accionarial de l'empresa. El preu de l'operació es definirà aquestes setmanes.

El govern de Carlos Menem va privatitzar Aerolíneas Argentinas el 1990, en un procés envoltat de polèmica per les acusacions de corrupció. L'executiu actual, que encapçala Cristina Fernández, ha manifestat diverses vegades la voluntat de recuperar el control de al companyia. Marsans se'n va fer càrrec l'octubre del 2001, quan es va quedar el 95% de les accions. L'estat argentí va desembutxacar 700 milions de dòlars en subvencions per cobrir l'enorme dèficit de l'aerolínia.
Anar al contingut